1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ev Sahiplerine Ecel Terleri Döktürecek Tarih Açıklandı: Zamanı Kaçıran Yandı!

Ev Sahiplerine Ecel Terleri Döktürecek Tarih Açıklandı: Zamanı Kaçıran Yandı!

featured
service

2024 Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi Emlak vergisi, taşınmaz mülk sahibi olan her vatandaşın yükümlü olduğu bir vergi türü olup, her yıl iki taksitte ödeniyor. 2024 yılı için ilk taksit ödemeleri Mart-Mayıs döneminde alınırken, ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı boyunca yapılabilecek. 30 Kasım 2024 tarihine kadar ödeme yapılmaması durumunda mülk sahipleri, gecikme faizi ödemek zorunda kalacak.

Mülk sahipleri, emlak vergisi borçlarını farklı yöntemlerle kolayca ödeyebilir. Belediyeler, vatandaşlara internet üzerinden online ödeme imkanı sunuyor. E-devlet sistemi üzerinden birçok belediyenin hizmetine erişim sağlanarak borçlar hızlı bir şekilde öğrenilip ödenebilir. Ayrıca, belediye veznelerine giderek fiziki ödeme yapılabileceği gibi, posta çeki, banka havalesi ya da EFT yöntemleriyle de ödeme işlemi tamamlanabilir.

Bazı gruplar, emlak vergisinden muaf tutuluyor. Gelir sahibi olmayanlar, engelli vatandaşlar, gaziler, şehit aileleri ve emekliler, emlak vergisinden muafiyet hakkına sahipler. Ancak muafiyet hakkından yararlanmak için ilgili belediyeye başvuruda bulunulması ve gerekli belgelerin sunulması gerekiyor. Başvurular tamamlanmadığı takdirde muafiyet hakkı kullanılmıyor ve mükellefler vergi ödemek zorunda kalabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev Sahiplerine Ecel Terleri Döktürecek Tarih Açıklandı: Zamanı Kaçıran Yandı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz