1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Rakamlar sil baştan değişiyor! Yeni rakamlar ne kadar olacak?

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Rakamlar sil baştan değişiyor! Yeni rakamlar ne kadar olacak?

featured
service

Evde bakım maaşı ödemeleri için 6 aylık enflasyon oranları göz önüne alınarak zam yapılmaktadır. Ekonomistler tarafından yapılan tahminler doğrultusunda zam miktarının 857 TL civarında olabileceği aktarıldı. Yıl sonu enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte net maaşlarda netlik kazanacak.

2025 yılı için evde bakım maaşı zammı Büyük bir merakla takip edilirken yeni zammın 10.000 TL’ye dayanması bekleniyor. Henüz rakamlar netlik kazanmasa da 2025 yılı Ocak ayı enflasyon verileri ile birlikte rakamlarda belirlenmiş olacak.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları karşılaması gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, bakım gereksinimi olan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporuna sahip olması şartları aranmaktadır. Başvurular, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına TC kimlik numarası ile ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Evde bakım maaşı alanlara müjde!

Evde bakım maaşı başvurularının incelenmesi doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bu doğrultuda görev almaktadır. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda maaş ödemeleri takip eden ilk aydan itibaren hesaplara yatırılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Rakamlar sil baştan değişiyor! Yeni rakamlar ne kadar olacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz