1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evde Bakım Maaşı Yatırıldı Mı? O İllerde Yaşayanlar Dikkat

Evde Bakım Maaşı Yatırıldı Mı? O İllerde Yaşayanlar Dikkat

featured
service

Evde bakım maaşı ödemeleri her ay belirli tarihlerde hesaplara aktarılıyor. Ekim ayı ödemeleri ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmasa da, genellikle ayın ortalarında bu ödemelerin gerçekleştiği biliniyor. Hak sahipleri, ödeme bilgilerini e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor.

Evde bakım maaşından yararlanmak için belirli kriterler bulunuyor. 18 yaşından büyükler için engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı” ifadelerinden birinin yer alması gerekiyor. 18 yaşından küçükler için ise raporda “çok ileri düzeyde özel gereksinim” ya da “özel koşul gereksinimi” gibi ifadelerin yer alması şart koşuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlüklerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremeyecek durumda olduğuna karar verilirse, evde bakım yardımı başlatılıyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri, e-Devlet üzerinden “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından T.C. kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebiliyor. Ayrıca, SMS ile sorgulama yapmak isteyenler, “BAKIYE” yazıp 4747’ye mesaj göndererek bakiye bilgilerini kontrol edebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde Bakım Maaşı Yatırıldı Mı? O İllerde Yaşayanlar Dikkat
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz