1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evde Oturarak Sosyal Yardım Alanlara ‘Kötü’ Haber

Evde Oturarak Sosyal Yardım Alanlara ‘Kötü’ Haber

featured
service

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yeni dönemde, iktidar sosyal yardım sistemine önemli bir revizyon getirecek. Çalışabilir durumda olan ancak iş gücüne katılmayan kişiler, bu yardımlardan nasıl yararlandıkları gözden geçirilerek istihdama dahil edilecek. Özellikle, resmi olarak boşanan ama aynı evi paylaşan kadınlar ve çalıştığı halde sigortası yapılmayan kişiler hedef alınacak. Bu kişilerin iş gücüne kazandırılması sağlanacak.

Orta Vadeli Program çerçevesinde uygulanacak bu yeni düzenleme ile ‘iradi işsizlik’ olarak tanımlanan durumun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Atıl iş gücünün harekete geçirilmesiyle, işverenlerin “iş var, çalışacak insan yok” şikayetlerinin azalması bekleniyor. Bu durum, ailelerin gelirlerini artırarak sosyal izolasyonlarını azaltacak.

Program kapsamında, işsiz aile bireylerine meslek edindirme eğitimleri verilecek ve bu süreç aile bazında değerlendirilecek. İŞ-KUR ile işbirliği yapılarak, açık iş pozisyonları ve iş arayan bireyler arasında bağlantılar kurulacak. Meslek danışmanları da bu süreçte önemli bir rol üstlenecek.

Türkiye’de devletin sunduğu çeşitli sosyal yardımlar arasında barınma, eğitim, engelli bakım, enerji desteği, doğum yardımı, kreş desteği ve yaşlılık aylığı gibi birçok alan bulunuyor. Sosyal yardım alan hane sayısı, 2017’de 3,2 milyon iken 2023’te 4,99 milyona yükseldi, bu da %52’lik bir artış anlamına geliyor. Yardım alanların nüfusa oranı ise %18,4’e çıktı.

Yeni program, çalışma çağındaki her bireyin beceriler kazanarak gelir elde etmesini ve aidiyet hissi geliştirmesini sağlayacak. Sosyal yardım sistemi yeniden yapılandırılarak, aile odaklı ve birey başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde kurgulanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları daha etkin bir şekilde kullanılacak ve sosyal yardım yararlanıcılarının istihdam edilebilirliği artırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evde Oturarak Sosyal Yardım Alanlara ‘Kötü’ Haber
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz