1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evlenmenin maliyeti katlanarak artıyor: ‘Evet’ demek en az 500 bin lira

Evlenmenin maliyeti katlanarak artıyor: ‘Evet’ demek en az 500 bin lira

featured
service

İstanbul’un tarihi mekanlarından Şark Han’ın hemen altında bulunan dükkânlarda, düğünlerin vazgeçilmezi olan söz töreni için gerekli malzemeler satışa sunuluyor. Özellikle aynalı tepsi modelleri, bin TL gibi yüksek bir fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Ayrıca 2 adet yüzük kutusu 200 TL’ye, bir metrelik kurdele ise 100 TL’ye alıcı buluyor. İncili makas veya kurdeleler ise fiyatlarıyla 300 ila 400 TL arasında değişiyor. Diğer bir dükkanda ise 10 metrelik kurdeleler 70 TL’ye satılıyor.

Söz törenleri için misafirlere dağıtılan hediyelikler arasında anahtarlık, mumluk gibi süs eşyaları 25 TL’den satışa sunuluyor. Eminönü’nde en uygun düğün malzemesi ise 5 TL’ye satılan kağıt şeritler oluyor, üzerinde “evleniyorum, mutluyum, yılın damadı/gelini, o kahve içilecek” gibi yazılar bulunuyor.

Haber Global’de yer alan habere göre; son dönemlerde maddi açıdan daha uygun olmaları sebebiyle söz ve nişan törenleri sıklıkla tercih ediliyor. Organizasyon şirketleri, kişi sayısına ve istenen fonksiyonlara göre mekanlar ayarlıyor; perde, arka fon süslemeleri, özel sandalyeler ve hediyelikler için kutular gibi detayları da içeren bu organizasyonların maliyetleri 3 bin TL’den başlayıp 25 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Söz ve nişanın ardından en büyük maliyet kalemi düğün organizasyonu oluşturuyor. Hafta içi ve hafta sonu düğünlerine göre fiyat farklılıkları gösteren İstanbul’daki düğün salonlarında, yemekli düğünlerde kişi başı ortalama 250 TL talep ediliyor. Salon kiralamaları ise Üsküdar gibi semtlerde 20 bin TL’ye kadar çıkarken, büyük kapasiteli salonların fiyatları Başakşehir gibi yerlerde 150 bin TL’yi bulabiliyor.

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlarla şehir genelindeki düğün salonlarının yüzde 80’inin dolu olduğunu belirtiyor. Şu anda İstanbul’da yaklaşık bin 300 düğün salonu bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlenmenin maliyeti katlanarak artıyor: ‘Evet’ demek en az 500 bin lira
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz