1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evlere Ücretsiz Elektrik Geliyor! Uzmanı Tüm Ayrıntıları açıkladı, Bir Kere Alan 25 Yol Boyunca Kullanacak

Evlere Ücretsiz Elektrik Geliyor! Uzmanı Tüm Ayrıntıları açıkladı, Bir Kere Alan 25 Yol Boyunca Kullanacak

featured
service

Akal, doğru açıyla yerleştirilen güneş panellerinin televizyon, bilgisayar ve telefon gibi cihazların enerji ihtiyacını birkaç saat boyunca karşılayabileceğini ifade etti.

Trakya Üniversitesi’nde yapılan çalışmaya göre, balkon korkuluklarına yerleştirilen fotovoltaik güneş panelleri, evlerde elektrik tüketiminde yüzde 10’a kadar tasarruf sağlayabilir. Doç. Dr. Dinçer Akal ve ekibi tarafından yürütülen bu araştırmada, panellerin 20 ila 30 derece eğimle yerleştirilmesinin verimliliği artırdığı tespit edildi.

Bu güneş panellerinin yaklaşık 20-25 yıl kullanım ömrü olduğuna dikkat çeken Akal, düşük yatırım maliyetiyle kurulabilen bu sistemlerin, elektrik kesintisi durumunda jeneratör görevi görebileceğini ifade etti. Ayrıca, bu sistemlerin basit bir kurulumla hızlıca devreye alınabileceğini ve uzun vadede ciddi enerji tasarrufu sağlayabileceğini de sözlerine ekledi. Güneş panelleri, evlerde temiz ve sürdürülebilir enerji kullanımının artırılmasında önemli bir rol oynayabilir.

Akal, standart bir balkonun doğru açıyla kullanılması durumunda önemli bir enerji tasarrufu sağlanabileceğini belirtti. Daha büyük balkonlar ve teraslarda panel sayısının artırılmasıyla bu tasarruf oranının yükseltilebileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlere Ücretsiz Elektrik Geliyor! Uzmanı Tüm Ayrıntıları açıkladı, Bir Kere Alan 25 Yol Boyunca Kullanacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz