FATF’ın siyah ve gri listesindeki ülkeler – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, “kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadelede zayıf önlemleri olduğu” gerekçesiyle  21 Ekim 2021’de girdiği gri listeden bugün çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu gelişmeyi “Başardık” ve Türk bayrağı emojisinin yer aldığı bir paylaşımla duyurdu.

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara para aklama ve terör finansmanı (AML/CFT) ile mücadelede zayıf önlemleri olan yargı bölgelerini yılda üç kez yayımlanan iki kamu belgesinde belirtir. Şubat 2024 itibariyle, FATF 131 ülke ve yargı bölgesini gözden geçirmiş ve 106’sını kamuya açıklamıştır. Bu ülkelerden 82’si gerekli reformları yapmış ve süreçten çıkarılmıştır.

FATF’ın internet sitesinde, kara liste ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:

“Bu bildiri, kara para aklama, terör finansmanı ve yayılmanın finansmanıyla mücadelede ciddi stratejik eksiklikleri olan ülkeleri belirtir. FATF, yüksek riskli olarak tanımlanan tüm ülkeler için artırılmış özen gösterilmesini ve en ciddi durumlarda karşı önlemler alınmasını tavsiye eder. Bu liste genellikle kara liste olarak adlandırılır.”

FATF’ın internet sitesinde, gri liste ile ilgili ise şu ifadeler yer alıyor:

“Bu bildiri, AML/CFT rejimlerinde stratejik eksikliklerini gidermek için FATF ile aktif olarak çalışan ülkeleri belirtir. FATF, bir yargı bölgesini artan izleme altına aldığında, bu ülkenin belirlenen stratejik eksiklikleri hızla çözmeyi taahhüt ettiğini ve artan izlemeye tabi olduğunu belirtir. Bu liste genellikle gri liste olarak adlandırılır.”

Bulgaristan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FATF’ın siyah ve gri listesindeki ülkeler – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz