1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fatih Portakal açıkladı: Bu oranda zam yapılırsa millet isyan eder! Kulislerden zam oranı duyuldu

Fatih Portakal açıkladı: Bu oranda zam yapılırsa millet isyan eder! Kulislerden zam oranı duyuldu

featured
service

Asgari ücretli, 2025 yılının Ocak ayında yapılacak zam için gözünü dört açmış durumda. Temmuz ayında zam alamayan çalışanlar, yeni maaşlarıyla ilgili tahminleri yakından takip ediyor. Son günlerde, Deutsche Bank’ın yaptığı tahmin, dikkatleri üzerine çekti. Banka, asgari ücrete yapılacak artışın yüzde 25-30 arasında olabileceğini öne sürdü.

Fatih Portakal, YouTube’daki canlı yayınında bu tahmini yorumladı. Portakal, bu oranın kulis bilgisi olabileceğini dile getirerek, “Eğer bu oran verilirse, asgari ücretlinin maaşı 23 bin TL olacak ve bu, halk arasında büyük bir tepkiye yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Portakal, Deutsche Bank’ın tahmininin kesinlikle içeriden alınmış bir bilgiye dayanabileceğini belirtti. “Hükümet ve işçi kesiminden alınan görüşler ve ekonomik analizler doğrultusunda bu oran paylaşıldı,” diyen Portakal, kendi tahmininin ise asgari ücretin yüzde 60-65 arasında artış göstermesi gerektiği yönünde olduğunu söyledi. Alım gücündeki kaybın ise 5 bin lira civarında olduğunu vurguladı.

p-3.jpg

Eğer zam oranı yüzde 25-30 olarak gerçekleşirse, Portakal bu durumun toplumsal huzursuzluğa yol açabileceğini belirtti. “Hükümetin bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği önemli. Eğer bu oran kabul edilirse, halkın tepkisi büyük olur” şeklinde konuştu. Hükümetin tarafsızlık söylemlerinin ötesinde, asgari ücrette ciddi bir artış yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Portakal, “Üretimden gelen gücümüzü kullanmazsak, halkın sokağa dökülmesi an meselesi” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Portakal açıkladı: Bu oranda zam yapılırsa millet isyan eder! Kulislerden zam oranı duyuldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz