1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed’in Bej Kitabı: Ekonomik Faaliyet Yavaşlıyor

Fed’in Bej Kitabı: Ekonomik Faaliyet Yavaşlıyor

service

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yayımladığı son Bej Kitap raporu, ülkede ekonomik faaliyetin son günlerde yavaşladığını ve fiyatlarda kısıtlı artışlar yaşandığını ortaya koydu. Eylül ayına ait rapor, Fed’in 12 şubesinden derlenen verilerle hazırlandı ve genel ekonomik duruma dair önemli bilgiler sundu.

Raporun içeriğine göre, ekonomik etkinliğin hafif arttığı yalnızca 3 bölge bulunuyor. Geçen dönem yaygın olarak 5 olan yatay veya azalan ekonomik faaliyet bildiren bölge sayısı ise bu dönemde 9’a yükselmiş durumda.

İstihdam seviyeleri genel olarak sabit kalmaya devam ederken, işten çıkarmaların nadir olduğu belirtiliyor. Ücret artışları ise ılımlı bir seyir izliyor. Ancak, bir çoğu bölgede üretim faaliyetlerinde düşüş kaydedildiği bildiriliyor.

Raporda, gelecekte ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi veya bir miktar iyileşme beklenirken, 3 bölge için hafif bir düşüş öngörüldüğü vurgulandı. Bej Kitap, “Son raporlama döneminde fiyatlarda ılımlı bir artış yaşandı,” ifadesine yer veriyor ve fiyat ile maliyet baskılarının önümüzdeki aylarda daha da sabitlenmesi veya azalması beklendiğini aktarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fed’in Bej Kitabı: Ekonomik Faaliyet Yavaşlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz