1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Filistin ‘Paravanı’yla İsrail’e İhracat! MÜSİAD Üyesi Şirket, Belgelerle mi Oynadı?

Filistin ‘Paravanı’yla İsrail’e İhracat! MÜSİAD Üyesi Şirket, Belgelerle mi Oynadı?

featured
service

Ancak bu açıklamanın gerçeği tam olarak yansıtmadığı anlaşıldı. Gazeteci Metin Cihan, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda MÜSİAD üyesi İÇDAŞ’ın İsrail’e çelik tedarik etmeye devam ettiğini, üstelik bunu “Filistin’i paravan olarak kullanarak” yaptığını yazdı.

Metin Cihan, paylaşımında şu verilere yer verdi:

“MÜSİAD üyesi İÇDAŞ İsrail’e hâlâ çelik tedarik ediyor ve üstelik kağıt üzerinde bu çeliği Filistin’e gönderiyormuş gibi gösteriyor. Anlatayım. Gümrüklerden Ağustos ayı ihracat rakamlarına bakıyordum. Biga Gümrüğü dikkatimi çekti. 2023’e kadar İsrail’e ihracat vardı ama 2024 yılında yoktu (ticaret yasağı nedeniyle). Buraya kadar normal. Fakat bir de ne göreyim? 2023’e kadar Filistin’e ihracat yoktu ama 2024’te birden bire Filistin’e milyon dolar mertebesinde ihracat yapılmıştı.

Kaynak: TÜİK

Biga Gümrüğünden birden bire Filistin’e ne yolluyor olabiliriz diye bakayım derken şunu öğrendim. Meğer bu Gümrük İÇDAŞ fabrika arazisinin içindeymiş. İÇDAŞ, ihracatını rahatça yapabilsin diye bu şirkete özel gümrük açılmış. Açılışı bakan yapmış.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

İÇDAŞ ne ihraç ediyor? Çelik. Kime? İsrail’e. Ya da tersinden söyleyeyim. İsrail ordusu çelik ihtiyacını hangi ülkeden karşılıyor? Türkiye’den. Kimden? İÇDAŞ’tan. Nitekim, Biga gümrüğünden ne ihraç ediliyormuş diye baktığımızda da demir çelik görüyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistin ‘Paravanı’yla İsrail’e İhracat! MÜSİAD Üyesi Şirket, Belgelerle mi Oynadı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz