1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Finans Devi Türkiye’de Asgari Ücret İçin En Net Rakamı Duyurdu! Çalışanları Üzecek Gelişme

Finans Devi Türkiye’de Asgari Ücret İçin En Net Rakamı Duyurdu! Çalışanları Üzecek Gelişme

featured
service

‘ENFLASYON DÜŞÜŞÜ BEKLENENDEN UZUN SÜREBİLİR’

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikası konusunda ihtiyatlı olmasını beklerken, enflasyonu kontrol altına almak için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Ocak 2025’te faiz indirimine başlanacağı ve ilk adımda 250 baz puanlık bir indirimle faizin yüzde 47,5’e çekileceği öngörüsü de raporda yer aldı.

Deutsche Bank, 2025 yılı için asgari ücrete yüzde 25-30 arasında bir zam yapılacağı tahmininde bulundu. Bu artışın, ekonomiyi dengelemek adına dengeli bir şekilde yapılmasının gerektiği vurgulandı. Yüzde 30’un üzerinde bir zam yapılmasının işletmeler üzerinde baskı yaratabileceği ve enflasyonist baskıları artırabileceği uyarısı da raporda yer aldı. Özellikle, işletmelerin kâr marjlarındaki daralmanın, yüksek zamları kaldırmakta zorlanacağı belirtildi.

Deutsche Bank ekonomistleri, Türkiye’de makroekonomik dengelenmenin doğru bir yolda ilerlediğini belirtirken, özellikle iç talebin beklenenden daha güçlü olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte, enflasyonun ekonomi programının ana risk unsuru olmaya devam edeceği ve enflasyon düşüşünün beklenenden daha uzun sürebileceği dile getirildi.

Sonuç olarak, Deutsche Bank’ın tahminleri, Türkiye ekonomisinin 2025’e kadar zor bir süreçten geçeceğini ancak makroekonomik politikaların doğru uygulanması halinde dengelenmenin sürdürülebilir olacağı yönünde. Asgari ücret zammı da bu dengenin önemli bir ayağı olarak görülüyor, ancak işletmeler üzerindeki olası baskıların iyi yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Raporda, 2024 sonu için enflasyon tahmini yüzde 43,9 olarak güncellenirken, 2025 sonunda enflasyonun yüzde 25’e gerilemesinin beklendiği belirtildi. Ancak, ekonomistlerin genel görüşü, bu hedeflere ulaşmanın zaman alacağı yönünde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Finans Devi Türkiye’de Asgari Ücret İçin En Net Rakamı Duyurdu! Çalışanları Üzecek Gelişme
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz