1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fitch Ratings Türkiye’yi uyardı: KKM bir risk unsuru!

Fitch Ratings Türkiye’yi uyardı: KKM bir risk unsuru!

featured
service

Türk bankalarının dış finansmana erişiminde çeşitli enstrümanlara başvurduğunu belirten Kılınç, özellikle eurobond ihracına başladıklarını kaydetti. Bu süreçte yatırımcıların yeniden Türk bankalarına ilgi gösterdiği ve büyük bankaların yanı sıra piyasada daha küçük bankaların da bu trendi takip ettiği ifade edildi. Son bir yılda bankaların sermaye benzeri ihracının yaklaşık 4,6 milyar dolar olduğu belirtildi.

Ancak Kılınç, Türk bankalarının dış finansmana erişimindeki iyileşmeye rağmen, hâlâ yabancı para mevduatının yüksek seviyede olmasının önemli olduğunu belirtti. Özellikle Kur Korumalı Mevduat politikasının bu durumu etkilediğini ifade etti.

Kılınç, Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışların devam ettiğini ancak bu çıkışların TL yerine yabancı para talebine yol açması durumunda risk oluşturabileceğini belirtti. Bu durumun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politikalarını etkilediğini vurguladı.

Ekonomik büyümenin ilk çeyrekte yüksek seyrettiğini belirten Ahmet Emre Kılınç, Türkiye’deki ekonomik büyümenin olumlu bir ivme gösterdiğini söyledi. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiğini ifade eden Kılınç, güçlü ilk çeyrek büyümesinin bu tahmini yukarı çekebileceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fitch Ratings Türkiye’yi uyardı: KKM bir risk unsuru!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz