Fitch’ten Türkiye için pozitif revizyon: Büyüme tahminini yükseltti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Raporda, Avrupa’da toparlanma ihtimaline olan güvenin arttığı, Çin’in ihracat sektörünün canlandığı ve Çin dışındaki gelişmekte olan piyasalarda iç talebin daha güçlü bir ivme kazandığı belirtildi. Bu faktörlerin küresel büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmeyi gerektirdiği ifade edildi.

Dünya ekonomisinin 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 2,4’ten yüzde 2,6’ya yükseltilirken, küresel ekonominin 2025 ve 2026 yıllarında yüzde 2,4 oranında büyümesi bekleniyor.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde ihracattaki toparlanma, ithalattaki keskin düşüş ve güçlü iç talep sayesinde beklenenden daha yüksek bir büyüme kaydettiği belirtildi. 2025 ve 2026 yıllarında Türkiye’nin büyüme oranlarının sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 3,2 olarak öngörüldüğü ifade edildi.

Fitch, sıkı para politikası, yavaşlayan kredi büyümesi ve maliye politikasının beklenen sıkılaşmasının, 2024 yılı enflasyonunu düşürmeye yardımcı olacağını ve temmuz ayından itibaren yıllık enflasyon oranının azalmasına katkıda bulunacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fitch’ten Türkiye için pozitif revizyon: Büyüme tahminini yükseltti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz