1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Geçen yıl yapıldı çok sevildi! Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? Herkes gözünü o açıklamaya dikti

Geçen yıl yapıldı çok sevildi! Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? Herkes gözünü o açıklamaya dikti

featured
service

Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kala, emeklilerin 29 Ekim’de alacakları ikramiye konusu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir kerelik olarak 5 bin lira ikramiye verilmişti. Ancak emekliler, bu ödemenin sürekli hale getirilmesini talep ediyor.

Emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde, 2023 Cumhuriyet Bayramı öncesi yapılan çağrılar, ikramiyenin tekrar verilmesi yönünde yoğunlaşıyor. Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, yaptığı açıklamada, geçen yılki ikramiyenin birçok emekli için önemli bir destek sağladığını belirtti.

Tokgöz, “Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ödemenin birçok emekli için yararlı olduğunu gördük. Bu ödeme sayesinde birçok emekli, kışa elinde ek bir miktar parayla girdi” dedi. Bu yılki bayram kutlamalarının daha anlamlı ve coşkulu geçmesi için emeklilere, “Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi” adı altında her yıl bir maaş tutarında ödeme yapılmasını önerdi.

Tokgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu uygulama, milyonlarca emeklimizi sevindirecek ve onların Cumhuriyet Bayramı’nı daha bir coşkuyla kutlamasına katkıda bulunacaktır.”

p-3.jpg

Son dönemde artan enflasyon, emeklilerin hayatını zorlaştırırken, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken emekliler, her yıl düzenli bir destek talep ediyor. Emekliler, geçim sıkıntısı nedeniyle yalnızca ikramiye değil, ayrıca maaş artışlarının da yapılmasını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçen yıl yapıldı çok sevildi! Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? Herkes gözünü o açıklamaya dikti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz