1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Geçinemeyen yurttaş krediye sarıldı! Sadece faize ödenen para 717 milyar – Ankaragündem

Geçinemeyen yurttaş krediye sarıldı! Sadece faize ödenen para 717 milyar – Ankaragündem

featured
service

Türk lirasındaki erime vatandaşları borçlanmaya itti. Geçinebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan yurttaşlar borç batağına saplanmış durumda. BDDK verileri, bankaların, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarından elde ettiği faiz gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 194 arttığını gösterdi. Faiz oranlarındaki yükselişin yanında borç miktarlarının da artması vatandaşın faiz yükünü rekor seviyelere taşıdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankaların faiz gelirleri 2 trilyon 31 milyar 982 milyon TL oldu. Bunun 717,6 milyarını bireysel krediler oluşturdu.

Kredi kartı borçları ve bankaların faiz gelirlerindeki artış yüksek oldu. Bireysel kredi borçları bir yılda yüzde 24,4 oranında artarken, kredi kartı borçları da yüzde 80,3 oranında yükseldi.

Birgün’de yer alan habere göre, bankaların faiz gelirleri 2 trilyon 31 milyar 982 milyon TL olurken, bunun 717,6 milyar TL’sini bireysel borçlar oluşturdu.

Geçinemeyen yurttaşlar kredi kartlarına sarıldı.  Taksitsiz kredi kartı borçları olan market, sağlık ve temel ihtiyaç gibi alanlardaki harcamalar hızla arttı. Bankaların, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarından elde ettiği faiz geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 193,9 oranında artışla 717,6 milyar TL’ye ulaştı.

Kredilerin takibe dönüşüm oranı da yükselerek, vatandaşın borcunu ödemekte ve bankaların alacaklarını tahsil etmekte zorlandığına işaret etti.

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 1,60 olan takibe düşme oranı temmuz ayında yüzde 1,68’e çıkarken, takipteki alacaklardan alınan faiz yüzde 147,5 oranında artışla 22 milyar 630 milyon TL’ye ulaştı.

BDDK verilerine göre, temmuzda bireysel kredi borçlarının tutarı bir yılda yüzde 24,4 oranında artışla 1 trilyon 760 milyon 278 milyon TL oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçinemeyen yurttaş krediye sarıldı! Sadece faize ödenen para 717 milyar – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz