1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gelir İdaresi açıkladı! Elektronik ortamdaki işlemlerden ücret alınacak mı?

Gelir İdaresi açıkladı! Elektronik ortamdaki işlemlerden ücret alınacak mı?

featured
service

GİB, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yapılan açıklamada, Vergi Usul Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında, sadece üçüncü kişilerle yapılan veri paylaşımlarında katılma payı alınmasının öngörüldüğü belirtildi. Kamu idareleri dışındaki kamu kurumları, kuruluşlar ve tüzel kişilerle yapılan bu paylaşımlardan sorgu veya dönen kayıt başına en az 25 kuruş katılma payı alınacağı hatırlatıldı. Ancak, bireysel mükelleflerle herhangi bir ücret alınması söz konusu değil.

Mehmet Şimşek’e Siri uyarısı

Açıklamada, mükelleflerin ve mali müşavirlerin Dijital Vergi Dairesi, İnternet ve İnteraktif vergi daireleri, Elektronik Beyanname Uygulaması gibi platformlar üzerinden vergi kimlik numarası ve vergi levhası sorgulama, doğrulama, beyanname gönderme, vergi bilgileri sorgulama gibi işlemleri ücretsiz olarak yapmaya devam edecekleri vurgulandı. GİB, bu işlemler için gelecekte de ilave bir ücret alınmayacağını belirtti.

Bakan Mehmet Şimşek’ten net açıklama: ”Yıllık enflasyon düşüyor!”

GİB, katılma payı alınmasını öngören düzenlemenin amacını da detaylandırdı. Açıklamada, bankalar, finans kuruluşları, elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıları gibi kurumların, vergi mükellefiyeti ve diğer bilgileri elektronik ortamda hızlı ve etkin bir şekilde teyit etmek için elektronik entegrasyon taleplerinde bulunduğu belirtildi. Bu süreçlerin geliştirilmesi ve sürekli hizmet verebilir durumda kalmasının sağlanması amacıyla bu kurumlarla yapılan bilgi paylaşımlarından katılma payı alınmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Bakan Mehmet Şimşek’ten dış ticaret değerlendirmesi!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelir İdaresi açıkladı! Elektronik ortamdaki işlemlerden ücret alınacak mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz