1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Geliyor, gelmekte olan… Paranız elinizde bekleyin! İslam Memiş fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı

Geliyor, gelmekte olan… Paranız elinizde bekleyin! İslam Memiş fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı

featured
service

1EUR/USD paritesi 1,10-1,1050 bandına sıkıştığını dile getiren İslam Memiş, yol arkadaşları ile birlikte 2 hafta öncesinde 1,12’den Euro’yu dolara çevirerek Ons’un gerilemesini beklediklerini ifade etti. Memiş, kısa vadede hedefinin 1,0950 olduğunu belirtirken yılın son çeyreğinde daha da değer kaybı yaşanabileceğini aktardı.

Euro’dan çıkış yapmak için çok geç olmadığına dikkat çeken uzman isim, Euro’nun değer kaybetmesi durumunda dolar endeksinin yükselip yükselmeyeceği konusuna da değindi. Dolar endeksinin değer kaybedeceğini belirten Memiş, beklentinin 97-92 aralığında olduğunu söyledi. Bu durumda izlenebilecek yolları dile getiren Memiş şu sözleri aktardı:

“O zaman ne yapmam gerek? Yine dolarda bekler, Euro’nun yüzde 5-6 değer kaybetmesini beklerdim. Ya da ons altın ve ons gümüşte Eylül’de zaten düşüş bekliyorum, yine bekler altın ve gümüş alırdım. Farklı seçeneğim var mı? Tabii ki var. Mesela Petrol. Brent petrol, ABD ve Çin tarafındaki yavaşlama ve talep azalışı nedeniyle 3 yılın en düşük seviyesi 69,50 dolara geriledi.”

altin-dolar.jpg

Euro, Petrol seçenekleri arasında kademeli olarak petrole geçiş yapılabileceğini ifade eden İslam Memiş, Eur/altın paritesi 74 bin 750 dolar olduğunu aktardı. Bu durumda bir kilogram altın almak için 74.750 dolar ödeme yapıldığını söyleyen Memiş yıllık bazda 75.790 Euro’yu geçemediğini söyledi.

Orta ve uzun vadede Yani 6 ay ya da 1 yıllık bir süre içerisinde Euro ile altın almanın daha mantıklı olduğunu söyleyen İslam Memiş tek şartın ons tarafında kısa vadede beklediği düşüşlerin yaşanması olduğunu söyledi. Altın ve gümüş ons fiyatının Eylülde baskı altında olduğuna dikkat çeken Memiş, kısa vadede satışların devamını öngördüğünü de vurguladı.

piyasa.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geliyor, gelmekte olan… Paranız elinizde bekleyin! İslam Memiş fırtınanın kopacağı tarihi açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz