1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gerçek Gündem duyurmuştu… Türk Telekom’da üst düzey görev değişimi!

Gerçek Gündem duyurmuştu… Türk Telekom’da üst düzey görev değişimi!

featured
service

Gerçek Gündem’in dün duyurduğu koltuk devri gerçekleşti. Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan görevden alındı, yerine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu geldi.

Koltuğunu Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu’na devreden Dr. Ömer Fatih Sayan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Gerçek Gündem, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu bankalarının üst düzey yönetiminde önemli değişikliklere gideceğini aktarmıştı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu 1968 yılında Karaman’da dünyaya geldi. Karaman Lisesinden 1984 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında girdiği yarışma sınavını kazanarak Maliye Bakanlığındaki görevine Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak başladı. 1992 yılında Gelirler Kontrolörü, 2000 yılında Gelirler Başkontrolörü olarak atandı. 1997 yılının Mayıs ile Aralık ayları arasında İngiltere’de AB Vergi Sistemi konusunda araştırmada bulundu.

Bakan Yardımcısı Dr. Hatipoğlu sırasıyla 2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, 2005 yılında Gelir İdaresi Daire Başkanı ve 2007 yılında Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sonrasında 2009 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü görevine atandı. 2016 ile 2018 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2018 yılı sonrasında Bakanlık Müşavirliği ve Vergi Başmüfettişi kadrolarında görev yaptı.

Maliye Bakanlığındaki görevleri sürecinde Dr. Hatipoğlu 2009 ve 2019 yılları arasında İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, 2010 ve 2018 yılları arasında Devlet Destekleri İzleme ve Denetleme Kurulu Üyeliğini ve aynı kurulun 2015 sonrası İkinci Başkanlığını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerçek Gündem duyurmuştu… Türk Telekom’da üst düzey görev değişimi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz