1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gizli Servis’ten itiraf: Trump suikasti tarihimizin en başarısız operasyonu

Gizli Servis’ten itiraf: Trump suikasti tarihimizin en başarısız operasyonu

featured
service

Kimberly Cheatle, Temsilciler Meclisi oturumunda yapmış olduğu açıklamada, “Trump’a yapılan suikast girişimi kabul edilemez bir olaydır. Güvenlik tedbirleriyle ilgili yaşanan tüm sorunlardan dolayı Gizli Servis olarak tam sorumluluğu üstleniyorum.” dedi. Ayrıca olayın ayrıntılarıyla aydınlatılması ve benzer güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için kurum içinde gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Oturum boyunca Cheatle, Kongre üyelerinin sert eleştirilerine maruz kaldı ve suikast girişiminin engellenememesi nedeniyle istifa etmesi gerektiği yönünde yoğun baskılarla karşılaştı. Cheatle’in cevapları, Kongre üyeleri tarafından yetersiz bulundu ve suikast girişiminden sonra geçen süre içinde yeterli açıklama yapılmadığı eleştirilerine maruz kaldı.

Cheatle’nin oturumda verdiği cevaplardan memnun olmayan Kongre üyeleri, Gizli Servis yönetimine olan güvenlerini kaybettiklerini ve Cheatle’ın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Sonunda, Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi liderleri, Cheatle’in istifasını talep eden resmi bir mektup yayımlama kararı aldı.

Eski Başkan Trump’a yapılan suikast girişimi, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki bir miting sırasında gerçekleşmişti. Saldırıda bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmış ve saldırgan olay yerinde etkisiz hale getirilmişti. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın kimliğini açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gizli Servis’ten itiraf: Trump suikasti tarihimizin en başarısız operasyonu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz