1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gram Altında Böylesi Görülmedi! Piyasada Çifte Rekor Geldi: Zirveye Koşuyor

Gram Altında Böylesi Görülmedi! Piyasada Çifte Rekor Geldi: Zirveye Koşuyor

featured
service

Uluslararası piyasalarda altın ons başına yüzde 0,3 artış göstererek 2.631,17 dolara kadar çıktı. Böylece Cuma günü ulaşılan önceki rekor seviyeyi de geçmiş oldu.

Altın yatırımcıları, bu hafta ABD’de açıklanacak kişisel tüketim harcamaları, çekirdek PCE ve işsizlik başvuruları gibi önemli ekonomik verilerle birlikte Fed’in faiz kararları konusunda daha net sinyaller arıyor. Fed yetkilisi Christopher Waller, Kasım ve Aralık aylarında yapılacak Fed toplantılarında çeyrek puanlık faiz indirimi yapılabileceğine dair sinyaller verdi.

CME FedWatch’a göre, piyasalar yıl sonuna kadar toplam 75 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor. Ayrıca, Orta Doğu’da artan gerginlikler ve İsrail-Hizbullah çatışmasının genişleyebileceği endişesi de altın fiyatlarına yukarı yönlü baskı yapıyor.

Yurt içinde de gram altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı 2.886 lirayı aşarak yeni bir rekor kırdı. Çeyrek altın ise 4.924 TL seviyelerinde işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise bu sabah 20 bin 49 liradan alıcı buluyor. 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 2.871 liraya yükseldi.

Bu gelişmelerle birlikte, hem küresel ekonomik koşullar hem de jeopolitik riskler altın piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Altın yatırımcıları, fiyatların nasıl şekilleneceğini yakından izliyor.

NOT: Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram Altında Böylesi Görülmedi! Piyasada Çifte Rekor Geldi: Zirveye Koşuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz