1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gram Altında Rekor Yükseliş Ufukta: Gümüş de Geri Kalmayacak

Gram Altında Rekor Yükseliş Ufukta: Gümüş de Geri Kalmayacak

featured
service

Gazete Duvar’dan Süleyman Karan, Borsa İstanbul’daki düşüşlerin devam ettiğini ve yatırımcıları motive edecek bir gelişmenin olmadığını vurgularken, Borsa İstanbul endeksinin geçen hafta 9,777.46 puanla kapandığını belirtti. Altın ise rekorlarla yoluna devam ediyor; gram altın %1.99 artışla 2,923 TL’ye yükselirken, cumhuriyet altını %4.85 artışla 20,052 TL’yi buldu.

Karan, gümüş konusunda da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gümüşün hem değerli bir metal hem de endüstriyel bir emtia olarak önemli bir yatırım aracı olduğunu belirten Karan, gümüş fiyatlarında bu yıl %35’in üzerinde prim elde edildiğini söyledi. Yatırımcıların gümüşe tamamen yönelmesinin doğru olmayacağını belirten Karan, yatırım sepetine gümüş eklemenin mantıklı bir tercih olabileceğini ekledi.

Altın ve gümüş piyasalarındaki hareketliliğin yatırımcılar için dikkatle takip edilmesi gerektiğini, özellikle Ortadoğu’daki gelişmelerin altın fiyatları üzerinde ciddi bir etkisi olabileceğini belirten Karan, borsa ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı yatırımcıların temkinli olması gerektiğini ifade etti.

GRAM ALTIN

Altında ons fiyatının 3,000 dolar seviyesine ulaşma beklentisinin artık abartılı olmadığını ifade eden Karan, Ortadoğu’daki savaşın bu yükselişi tetikleyebileceğini söyledi. Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümü sonrası, altında yeni bir yükseliş dalgası beklenebileceğini de dile getirdi.

ENFLASYONDA BEKLENTİLER PARALEL DEĞİL

ALIŞ 2894.93

Karan, hanehalklarının 12 aylık enflasyon beklentisinin %70’in üzerinde olduğunu ve bu durumun enflasyonla mücadeleyi zorlaştırdığını ifade etti. TCMB’nin enflasyon beklentileriyle halkın beklentisi arasındaki farkın kapanmadığını belirten Karan, hanehalklarının beklentilerinin önemli olduğunu vurguladı.

SATIŞ 2895.32

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ 4688.21

SATIŞ 4762.13

YARIM ALTIN

ALIŞ 9376.5714

SATIŞ 9538.8195

TAM ALTIN

ALIŞ 18694.61

SATIŞ 18989.80

GREMSE ALTIN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram Altında Rekor Yükseliş Ufukta: Gümüş de Geri Kalmayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz