1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gram Altında Rüzgar Tersine Döndü: Yıl Sonu Tahmini İçin Yeni Gelişme!

Gram Altında Rüzgar Tersine Döndü: Yıl Sonu Tahmini İçin Yeni Gelişme!

featured
service

Geçen haftalarda rekora oynayan gram altın, son zamanlarda düşeşe geçse de sabit seviyesini korumaya devam ediyor. Ekonomist Belgin Maviş, gram altında yıl sonu tahminine ilişkin olarak, “Gram altında yıl sonuna doğru 3 bin TL hedefinin masada olduğunu hatırlatalım” ifadelerini kullandı.

Gram altın için yıl sonu tahmininde herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Maviş, şöyle devam etti:

Altında rekor üzerine rekor kırıldı. Geçtiğimiz haftalarda hem Fed kararları hem de Ortadoğu’daki sıcak gelişmeler altındaki hareketliliği ateşledi. Peki gram altın yeniden yükselişe geçecek mi? İşte Belgin Maviş’in konuya ilişkin açıklamaları…

Jeopolitik risklerin arttığı, belirsizliklerin arttığı süreçte altında yukarı yönlü hareketler görürüz. Özellikle de Fed’in faiz indirimi sonrasında ons altındaki toparlanma ile birlikte gram altında yükselişleri görmüştük. Gram altında şu anda fiyat biraz daha sakinleşmiş gibi gözükse de bu içeride dolar/TL’nin 34’lü seviyelerde yatay seyrinden kaynaklanıyor. Ancak dolar/TL’de yukarı yönlü hareketler görürsek gram altında yükselişler yaşanabilir. Küresel etkilerle birlikte yıl sonuna doğru gram altında 3 bin TL ve üzerinde bir kapanış görme ihtimalimiz söz konusu olabilir.

“3 BİN LİRA HEDEFİ MASADA”

Ons altındaki frenlenmenin bir diğer sebebi de piyasalar Fed’den hızlı bir faiz indirimi bekliyordu. Fed Başkanı Jerome Powell son noktayı koydu ve ‘faiz indiriminde hızlı olmayacağız, veri odaklı devam edeceğiz’ dedi. Bu gözle baktığımızda gram altında yıl sonuna doğru 3 bin TL hedefinin masada olduğunu hatırlatalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram Altında Rüzgar Tersine Döndü: Yıl Sonu Tahmini İçin Yeni Gelişme!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz