1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gram altını olan bu haberle çifte telli oynayacak! Altın fiyatlarında rekor yükseliş! En güvenilir banka açıkladı

Gram altını olan bu haberle çifte telli oynayacak! Altın fiyatlarında rekor yükseliş! En güvenilir banka açıkladı

featured
service

Altın fiyatları tarihi zirvelerine ulaşıyor! Dün 2.722 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan altının yükselişi devam ediyor. Bank of America (BofA) analistleri ise altının önümüzdeki dönemde de cazibesini koruyacağını ve ons başına 3.000 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Bu tahmin, mevcut seviyeye göre yüzde 10’un üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Altının yükselişi, özellikle küresel ekonomik belirsizliklerin ve devlet borçlarının artmasıyla daha da güçleniyor. BofA stratejistlerine göre, altın artık son kalan “güvenli liman” varlıklarından biri olarak öne çıkıyor. Merkez bankalarının da bu eğilimi takip ettiğini belirten analistler, rezervlerde altının payının son on yılda yüzde 3’ten yüzde 10’a çıktığını vurguluyor.

Artan borç yükü ve enflasyon kaygıları, yatırımcıları altına yönlendirirken, ABD’nin giderek büyüyen ulusal borcu ve faiz ödemelerinin gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının artacağı beklentisi, altını uzun vadede daha cazip bir yatırım aracı haline getiriyor. IMF’nin 2030’a kadar küresel GSYH’nin yüzde 7-8’ine ulaşacak yeni harcama tahminleri de bu durumu destekliyor.

Bu hafta ise piyasaların genelinde düşüş yaşanırken, altın yatırımcıların yüzünü güldüren tek seçenek oldu. Gram altın fiyatı yüzde 2,29 artışla 2.991 liraya, Cumhuriyet altını ise 20.280 liraya yükseldi. Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri ise haftayı kayıpla kapattı.

altin-yukseliste-1.jpg

Altına olan bu büyük ilgi, küresel piyasalarda artan borçlanma riskleriyle birlikte daha da artacak gibi görünüyor. Yatırımcıların, merkez bankalarının ve hatta devletlerin bile bu “güvenli liman”a daha fazla yönelmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gram altını olan bu haberle çifte telli oynayacak! Altın fiyatlarında rekor yükseliş! En güvenilir banka açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz