1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. GSS Prim Borcu Olanlar Ecel Terleri Dökecek: Hemen e-Devlet’ten Kontrol Edin!

GSS Prim Borcu Olanlar Ecel Terleri Dökecek: Hemen e-Devlet’ten Kontrol Edin!

featured
service

Geçtiğimiz ay SGK, milyonlarca kişiye SMS yoluyla ulaşarak GSS prim borçlarını hatırlattı ve ödenmediği takdirde yasal takip başlatılacağını duyurdu. SGK’nın gönderdiği mesajda, borçların gecikmeden ödenmesi gerektiği, aksi takdirde yasal yaptırımların devreye gireceği belirtildi.

GSS prim borcu olan vatandaşlar için borçları sildirme veya yapılandırma yolları da bulunuyor. Özellikle gelir testi yaptırmamış ve bu nedenle yüksek prim borcu biriken kişiler, gelir testi yaptırarak borçlarını azaltabilir veya tamamen sildirebilir. SGK, zaman zaman borç yapılandırma fırsatları sunarak vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Borçlu olanların e-devlet üzerinden borçlarını kontrol etmeleri ve gerekli adımları atmaları tavsiye ediliyor.

GECİKME FAİZLERİ ARTIŞA GEÇTİ

Ödemeleri geciktirenler için haciz gibi yaptırımların uygulanabileceği uyarısı yapılırken, ödeme zorluğu çekenlerin gelir testi gibi yollarla borçlarını yapılandırabileceği vurgulanıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Akif Cenkci, sosyal medyada yaptığı paylaşımda borçlara uygulanan gecikme faizinin ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Örneğin, 16.102,58 TL olan bir GSS prim borcuna 15.294,80 TL gecikme zammı faizi eklendiği ortaya çıktı. Böylelikle borcun toplamı 31.397,38 TL’ye yükseliyor. Eğer ödeme yapılmazsa e-haciz işlemi başlatılarak borçluların banka hesaplarına el konulabileceği bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GSS Prim Borcu Olanlar Ecel Terleri Dökecek: Hemen e-Devlet’ten Kontrol Edin!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz