1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gümrük Ekipleri Uyuşturucu ve Tütün Kaçakçılarına Göz Açtırmıyor

Gümrük Ekipleri Uyuşturucu ve Tütün Kaçakçılarına Göz Açtırmıyor

service

Ticaret Bakanlığı’nın Gümrük Muhafaza ekipleri, son düzenledikleri operasyonlarla kaçakçılara büyük bir darbe indirdi. İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda, 6 tonun üzerinde kaçak tütün ve çok sayıda sigara malzemesi ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Tütün ve Tütün Mamulü Kaçakçılığı ile Mücadele Özel Ekibi, risk analizi ve istihbarat çalışmaları neticesinde İzmir’deki şüpheli bir depoyu takibe aldı. Etrafı alüminyum saçlarla çevrili korunaklı alanda yapılan fiziki aramada, piyasa sürülmek amacıyla hazırlanan 6 tonun üzerinde kıyılmış tütün, 487 bin 200 sigara filtresi, 851 rulo sigara kağıdı ve kaçak ürünlerin satışında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 bin 200 koli ele geçirildi.

İkinci operasyon ise Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. Burada, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ülkeye giriş yapmaya çalışan bir aracı takibe aldı. X-ray taraması sonucu aracın bagajında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Yapılan detaylı aramada LPG tankına gizlenmiş 28 kilogram kokain ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili olarak İzmir ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından kapsamlı bir soruşturma süreci başlatılmıştır. Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İzmir’de şüpheli bir depoya düzenledikleri operasyonda 6 tonun üzerinde kaçak tütün ile çok sayıda sigara malzemesi ele geçirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gümrük Ekipleri Uyuşturucu ve Tütün Kaçakçılarına Göz Açtırmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz