Halkbank esnaf kredi faizini artırdı, Mehmet Şimşek’e soruldu: Mağduriyet giderilecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Tanal, Esnaf Kefalet kredisi kullanan vatandaşların sayısına ilişkin bilgi talep etti.

2020 yılı veya daha öncesinde kredi kullanan ve hala kredi ödemesine devam eden esnaf ve sanatkarların, kredi sözleşmelerini imzalarken ödemeleri gereken faiz oranlarının sözleşmeye aykırı olarak yıllara göre arttırıldığı iddialarına dair bilgi talep eden Tanal, bu durumun Anayasal güvence altına alınan çalışma ve sözleşme hürriyetine aykırılık teşkil ettiğinin altını çizdi.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

“Şayet faiz oranları idarenin tek yanlı ve icrai işlemi ile arttırıldıysa, bu faiz artırımı yüzünden borç batağına düşen yurttaşlarımızın idare eliyle çaresiz bırakılmasının gerekçesi nedir?

Kredi faiz oranının arttırıldığına ilişkin Bakanlığınızın ilgili, bağlı, ilişkili kurum ve kuruluşlarına yapılan şikayetler var mıdır? Şayet şikayetler varsa bakanlığınızca bu şikayetlere karşı hangi işlemler yapılmıştır? Herhangi bir işlem yapılmadı ise gerekçesi nedir?

Esnaf Kefalet kredisi kullanan yurttaşlarımızın kredi oranının arttırılması nedeniyle uğradığı zararlar giderilecek midir? Giderilmeyecekse gerekçesi nedir?”

Gerçek Gündem, “Hazine ve Halkbank’tan büyük oyun: Esnaf kredi faizi artırıldı!” başlığıyla, Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri artırılmasını duyurmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Halkbank esnaf kredi faizini artırdı, Mehmet Şimşek’e soruldu: Mağduriyet giderilecek mi?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz