1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hangi arabanın acil durum freni daha etkili? Önünüze ne fırlarsa fırlasın bu modeller anında duruyor

Hangi arabanın acil durum freni daha etkili? Önünüze ne fırlarsa fırlasın bu modeller anında duruyor

featured
service

Otomobillerde dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi olan frenler hayatınızı ya da bir başkasının hayatını kurtarabilir. Acil bir durma eyleminde en hızlı duran otomobiller paylaşıldı. Peki, en çabuk duran otomobiller hangileri? İşte o otomobiller…

Çin’de yapılan yaya algılama ve acil durum fren sistemi testlerinde, Tesla ve Zeekr gibi markalar başarılı performans sergilerken, Huawei altyapısını kullanan Avatr ve Xiaomi’nin modelleri bu testleri geçemedi. Yüksek teknolojiye sahip bu otomobillerin fren sistemleri, özellikle yaya güvenliğini sağlamak için hayati önem taşıyor. Testlerde, Tesla’nın ileriye dönük kamera ve radar sistemlerini birleştiren teknolojisinin, yayaları tespit etmede daha başarılı olduğu görüldü.

Bu testlerin sonucu, Tesla’nın otomatik acil frenleme teknolojisinin, zorlu koşullarda bile hızlı tepki verdiğini gösterdi. Öte yandan, Huawei ve Xiaomi altyapısına sahip araçlar bu kritik testlerde beklenen başarıyı gösteremedi. Xiaomi’nin, özellikle kendi geliştirdiği gelişmiş sürücü asistanı yazılımını daha da geliştirmek için yoğun çalışmalar yaptığı biliniyor, ancak testlerde bu yazılımın yeterli olmadığı anlaşıldı.

Test sonuçları, güvenlik açısından Tesla ve Zeekr’in üstünlüğünü ortaya koyarken, Huawei ve Xiaomi’nin sürücü destek sistemlerinde geliştirmelere ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar, yaya güvenliği için hangi markaların daha güvenilir olduğunu ortaya koyarak tüketicilerin güvenlik tercihlerini etkileyecek nitelikte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hangi arabanın acil durum freni daha etkili? Önünüze ne fırlarsa fırlasın bu modeller anında duruyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz