1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hasadı Yılda En Az İki Kez Yapılıyor! Üretenlerin Elinde Neredeyse Ürün Kalmıyor

Hasadı Yılda En Az İki Kez Yapılıyor! Üretenlerin Elinde Neredeyse Ürün Kalmıyor

featured
service

Çilek üretimi, tarım sektöründe önemli bir yere sahiptir ve üreticiler için önemli bir gelir kaynağıdır. Peki çilek nasıl üretilir? İşte çilek üreticiliği hakkında bilmeniz gerekenler.

Günümüzde çilek yetiştiriciliği çeşitli biçimlerde yapılabilmektedir. Toprakta yetişen bu meyve için alternatif tarım yollarından biri de topraksız tarımdır. Bitkinin yaşaması için gerekli olan besin ve su elementlerinin yeterli miktarlarda kök ortamına verilmesi esasına göre yapılan topraksız tarım, çilek yetiştiriciliğinde kullanılabilmektedir.

Bununla birlikte çilek yetiştiriciliği dünya genelinde açıkta konvansiyonel metotlarla yapılır. Son yıllarda tüketicilerin bilinçlenmesi sebebi ile organik çileğe olan ilgide artış yaşandığı görülür.

Tarım, insanın dünya üzerinde binlerce yıldır yaptığı bir çalışmadır. Tarım uygulamalarında gelişim ve değişimler yapılan araştırmalara bağlı olarak sürekli ileriye doğru gitmektedir. Dünyada yaşanan hızlı nüfus artışı verimde artışı da gerekli kıldığından meyve ya da sebze yetiştiriciliğinde yeni metotların kullanılması da zorunlu hale gelmektedir.

Konvansiyonel tarıma ek olarak ekolojik tarım çalışmaları da dünyada birçok ülkenin uyguladığı yöntemler arasında yer alır. Alternatif tarım sistemi olması ekolojik tarımı gittikçe önemli bir hale getirmektedir.

Çilek sağlıklı ve lezzetli meyveler arasında yer alır. Çilek yetiştiriciliğinde uygulanan ıslah çalışmaları bu lezzetli meyvenin çeşitli bölge koşullarına uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır.

Ekolojik tarım, geleneksel yöntemlerin kullanıldığı çalışmalarla kıyaslandığında daha masraflı ve zahmetlidir. Bununla birlikte sağlıklı üretime imkân tanıması da bir diğer önemli özelliğidir. Çilek yetiştiriciliği yapılırken ekolojik yöntemlerin tercih edilmesi maliyetleri artırır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hasadı Yılda En Az İki Kez Yapılıyor! Üretenlerin Elinde Neredeyse Ürün Kalmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz