1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Haziranda Sanayi Üretim Endeksi Düşüş Gösterdi

Haziranda Sanayi Üretim Endeksi Düşüş Gösterdi

featured
service

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi üretim endeksi haziran ayında aylık %2,1, yıllık %4,7 oranında azalış gösterdi.

Haziran ayına ait takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında %4,7 oranında bir azalma yaşadı. Bu durum, sanayinin alt sektörleri incelendiğinde de net bir şekilde görüldü.

Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi haziranda yıllık bazda %8,6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü %15,2 oranında artış gösterdi. Ancak, imalat sanayi sektörü endeksi %6,9 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki aya göre %2,1 düşüş yaşadı. Bu ayda madencilik ve taş ocakçılığı endeksi %1,8, elektrik ve gaz sektörü ise %7,8 artarken, imalat sanayi sektörü %3,1 oranında azaldı.

TÜİK verilerine göre, sanayi üretim endeksleri üzerine yapılan takvim etkisinden arındırılmış yıllık değişim oranları ise oldukça dikkat çekici. Bu yıl içerisinde kapsamlı düşüşler gözlemleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haziranda Sanayi Üretim Endeksi Düşüş Gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz