Hedef bu kez emekliler: Dolandırıcıların promosyon tuzağına dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli promosyonunda kıyasıya yarış: Hangi banka ne kadar veriyor?

Dolandırıcıların kullandığı iki temel yöntem bulunuyor. İlk yöntemde, banka yetkilisi gibi davranan dolandırıcılar, emekli promosyonunu evlerine getireceklerini söyleyerek kişisel bilgileri topluyorlar. TC kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifre bilgilerini isteyen dolandırıcılar, bu yöntemle yüzlerce kişiyi mağdur ediyorlar.

NTV Haber’in haberine göre; ikinci yöntem ise daha önce promosyon almış emeklileri hedef alıyor. Dolandırıcılar, yeni zamlı promosyon alabilmek için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi olduğunu ve bu ödeme için verecekleri hesap numarasına para aktarılmasını istiyorlar.

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür dolandırıcılıkların genellikle telefon üzerinden gerçekleştirildiğini belirtiyor. Emeklilerin dijital ortam ve telefon konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını bildiklerinden dolandırıcıların bu yöntemi tercih ettiğini ifade ediyor. Ayrıca, dolandırıcıların kişisel bilgilerin yanı sıra maaş kartlarının arkasındaki CVV numaralarını da kullanarak dolandırıcılık yapabileceklerini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hedef bu kez emekliler: Dolandırıcıların promosyon tuzağına dikkat!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz