1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor

Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor

featured
service

Hepsiburada, 2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kuruldu ve geniş bir ürün yelpazesine sahip. 2023 mali yılı itibarıyla, platformun 12 milyon aktif müşterisi ve 101 bin iş ortağı bulunmakta; toplam satış hacmi yaklaşık 4 milyar ABD Doları seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada, hisse devri değerinin yaklaşık 1 milyar 127 milyon ABD Doları olduğu ve ödemenin iki taksitte yapılacağı belirtildi. Hisse devir sözleşmesinin, belirli kapanış koşullarına ve Türkiye’deki idari izinlerin alınmasına bağlı olduğu ifade edildi; kapanışın 2025’in ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, anlaşmaya ilişkin şunları söyledi: “Bugün, 24 yıl önce kurduğum Hepsiburada Grubu için önemli bir dönüm noktası. Hepsiburada, Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğuna öncülük eden bir platform olarak, Kazakistan’ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor.”

Doğan, Hepsiburada’nın 10 bin kişilik iş gücü ve 12 milyon aktif müşterisiyle oluşturduğu değerden büyük gurur duyduğunu belirtti. 2021 yılında Türkiye’nin NASDAQ’da işlem gören ilk ve tek şirketi olmanın onurunu yaşadıklarını vurguladı.

Kaspi’nin, Hepsiburada’nın potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olduğunu ve e-ticaret sektöründeki konumunu güçlendireceğini ifade eden Doğan, tüm paydaşlarına teşekkür ederek bu yeni döneme başlarken başarılar diledi.

Hepsiburada, 1 Temmuz 2021’de NASDAQ’da işlem görmeye başladı ve altında HepsiJet, HepsiLojistik, Hepsipay gibi çeşitli marka ve hizmetleri bulunduruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz