1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Herkes musluk suyuna talim edecek! Damacana suya rekor zam! Fiyatlar katlandıkça katlandı

Herkes musluk suyuna talim edecek! Damacana suya rekor zam! Fiyatlar katlandıkça katlandı

featured
service

Enflasyon, gıda krizi derken damacana su fiyatları da bu durumdan etkilenen ürünler arasında yer alıyor. 19 litrelik damacana su fiyatı 1 yıl içerisinde iki katına ulaşırken bazı markalarda fiyat etiketlerinin 100 TL’ye kadar ulaştığı görülüyor. Ortalama bir damacanadan 95 bardak su elde edilirken bir bardak suyun maliyeti de yaklaşık olarak 1 TL’ye ulaştı.

Artan damacana su fiyatları kalabalık ailelerinin bütçesini zorlarken hızlı artış gösteren fiyatlar da beraberinde büyük bir endişe getiriyor. 2023 yılının Mayıs ayında 74 TL olan bir markanın damacana su fiyatı %29 artış ile 96 TL’ye ulaştı. Sektördeki fiyat aralığı genel olarak 85 TL ile 100 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Bir ailenin aylık ortalama 5 damacana su tüketmesi durumunda sadece içme suyu için rakam 500 TL’yi buluyor. Cam ambalajda satılan bir markanın 19 litrelik Damacana suyu 2022 yılı sonunda 39.5 TL iken 2023 yılının başında %8.8’lik bir zam ile 43 TL’ye ulaştı. Yıl içerisinde ise ise yıl içerisinde 48.5 TL bir artış ile rakam 77 TL’ye ulaştı.

Aynı markanın ürününe 2024 yılı mayıs ayında baktığımızda ise %95.8’lik bir artış ile fiyatın 95 TL’ye kadar ulaştığını görüyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes musluk suyuna talim edecek! Damacana suya rekor zam! Fiyatlar katlandıkça katlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz