1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hidrojenli araçlara dönüşüm mü başlıyor?

Hidrojenli araçlara dönüşüm mü başlıyor?

featured
service

Fakat dönüşüm birden elektrikli modeller üzerinden oldu. Özellikle pandemiyle birlikte tüm dünyada elektrikli araçların çeşitliliği arttı. Birçok ülke özellikle Avrupa bu alanda kullanıcıları elektrikli araçlara yönlendirmek adına teşvikler verdi. Ve satış rakamlarında bir anda patlama yaşandı. Son dönemde elektrikli modellere olan talep sona eren teşviklerle birlikte düşmeye başladı. Markalar elektrikli araç planlarını ötelemeye başladı.

Elektrikli araçlar ikinci planda kalmadı fakat yeniden hidrojenli modeller de tekrar gündeme geldi. Bu alanda özellikle Avrupa’nın yeni teşvikler hazırlığında olduğu tartışılırken, üreticiler de bu alanda birbirinden farklı modelleri ortaya çıkardı. Sadece birkaç ay önce fuarlarda elektrikli araçlarıyla gündem olmaya çalışan markalar şimdi bunu hidrojenli modellerle çevirdi.

Opel de hidrojen yakıt hücreli ticari modeli Movano’yu IAA Transportation 2024’te tanıtmaya hazırlanıyor.

Movano HYDROGEN, yaklaşık 500 kilometrelik menzili (WLTP1) ve 5 dakikadan kısa süren yakıt dolumu özelliğiyle öne çıkıyor. Elektrikli motor 150 HP (110 kW) güç ve azami 410 Nm metre tork sunuyor. 11 kWsa lityum-iyon batarya, çalıştırma ve hızlanma sırasında destek sağlıyor.

Öte yandan bir başka atılım da BMW’den geldi. Marka ilk hidrojen yakıt hücreli modelini 2028’de piyasaya çıkaracağını paylaştı. Ayrıca BMW Group, Toyota Motor Corporation ile Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar (FCEV) konusunda iş birliklerini genişleterek yeni nesil yakıt hücresi teknolojisi geliştirme çalışmalarında bulunma kararı aldı. İlk ürün ise markanın sevilen SUV modeli İX5’te olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hidrojenli araçlara dönüşüm mü başlıyor?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz