1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. HSBC’den Türkiye tahmini: 2025’e kadar faiz indirimi yok

HSBC’den Türkiye tahmini: 2025’e kadar faiz indirimi yok

featured
service

HSBC, politika faizinin 2025’in ilk çeyreğine kadar yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağını tahmin ederken, enflasyonun ise ancak 2025’in üçüncü çeyreğinde yüzde 30’un altına düşmesini bekliyor.

HSBC CEEMEA Bölgesi Ekonomisti Melis Metiner tarafından hazırlanan raporda, Türkiye’de cari açığın azalacağı ve sermaye girişlerinin güçleneceği öngörülse de, küresel ekonomik zayıflık, jeopolitik gerilimler ve risk iştahındaki düşüşün potansiyel tehditler oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

Raporda, 2024 yılında hafif bir ekonomik daralma yaşanacağı, 2025’te ise kademeli bir toparlanma öngörüldüğü ifade ediliyor. HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon tahminine kıyasla daha yüksek bir enflasyon beklentisi öngördüğünü belirterek, faiz indiriminin kontrollü şekilde ve enflasyonu baskılayacak hızda yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Banka, politika yapıcıların ekonomik durgunluktan kaçınmak için esnek bir duruş sergileyeceğini ve faiz oranlarının uzun bir süre yüksek tutulacağını öngörüyor. 2025’e kadar faiz indirimi beklemeyen HSBC, Türkiye için “yumuşak iniş” beklentisini sürdürüyor.

HSBC’nin politika faizi ve enflasyon beklentileri şöyle oldu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HSBC’den Türkiye tahmini: 2025’e kadar faiz indirimi yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz