1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İcradan araba alanları sevindirecek haber! KDK’dan önemli karar geldi: O borçları ödemenize gerek yok

İcradan araba alanları sevindirecek haber! KDK’dan önemli karar geldi: O borçları ödemenize gerek yok

featured
service

Ekonomim’de yer alan habere göre, bir kişi, icra yoluyla el konulan ve ihale ile satışa sunulan bir aracı satın aldı. Ancak, aracı muayeneye götürdüğünde, geçmiş dönem muayene borçlarının bulunduğu ve bu nedenle 25 bin 362 lira gecikme bedeli ödediği ortaya çıktı. Ödediği bedelin eski sahibinden tahsil edilmesi gerektiğini savunan araç sahibi, konuyu KDK’ya taşıdı.

KDK, yaptığı inceleme sonucunda, bu bedelin başvurucuya iade edilmesine ve mevzuat değişikliği için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tavsiye kararında bulundu. KDK, eski malikten tahsil edilmesi gereken borçların yeni sahiplerden istenmesinin adil olmadığını belirtti.

Bu tavsiye kararı, icra yoluyla araç alan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Artık, araç alım-satımında geçmiş dönem borçlarından kaynaklanan ek yükler, yeni sahiplerin sorumluluğu olmayacak. KDK’nın bu kararının, ilgili bakanlıkların mevzuatta yapacağı düzenlemelerle kesinleşmesi bekleniyor.

yeni-proje-42.jpg

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bu önemli kararı, araç alıcıları açısından büyük bir değişim ve rahatlama sağlayacak. Yasal düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte, araç alım-satım işlemlerinde yaşanan benzer sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İcradan araba alanları sevindirecek haber! KDK’dan önemli karar geldi: O borçları ödemenize gerek yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz