1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İddia: Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto ortaya çıktı!

İddia: Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto ortaya çıktı!

featured
service

Yayınlanan bir belgeselde, 15 yıldır gizemini koruyan Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliğini açıklayacağını iddia ediyor. Eğer bu iddia doğruysa, finans dünyasında ve politik arenada büyük dalgalanmalar yaratabilir.

HBO, bugün paylaştığı bir video ile 15 yıllık bir gizemi çözme iddiasıyla kripto para dünyasını sarsacak bir açıklamada bulundu. 8 Ekim’de yayımlanacak belgeselinde, Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliğini açıklayacağını iddia etti.

Bitcoin’in arkasındaki isim olarak bilinen ve bugüne kadar kim olduğu büyük bir sır olarak kalan Satoshi Nakamoto’nun kimliğinin, HBO’nun yeni belgeselinde ifşa edileceği söylentisi, kripto para dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Eğer bu iddia doğruysa, dünya finans piyasalarında ve hatta ABD başkanlık seçimlerinde bile büyük yankı uyandırabilir.

Bu iddiayı gündeme getiren belgesel, Emmy adayı yönetmen Cullen Hoback tarafından hazırlandı. Hoback, daha önce QAnon komplo teorisiyle ilgili “Q: Into the Storm” adlı belgesel ile büyük ses getirmişti. Bu yeni yapımda da kripto dünyasının en büyük gizemlerinden birini çözme iddiasıyla yola çıkıyor.

Bitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı

2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, o zamandan bu yana internet çağının en büyük finansal devrimlerinden biri haline geldi. Merkeziyetsiz bir defter sistemi olan blockchain teknolojisi üzerinde çalışan Bitcoin, geleneksel paraların değer kaybettiğine inananlar için bir yatırım aracı, finansal piyasalardan dışlandığını hissedenler için bir spekülasyon fırsatı ve yasa dışı işlemlerde kullanılan bir ödeme yöntemi olarak biliniyor. Satoshi Nakamoto’nun kimliğinin ortaya çıkması, Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanılması nedeniyle bu kişiyi yasal olarak zor durumda bırakabilir.

Satoshi Nakamoto’nun, Bitcoin’in ilk dönemlerinde yaklaşık 1.1 milyon Bitcoin’e sahip olduğu tahmin ediliyor. Eğer hâlâ bu kripto varlıkların kontrolünü elinde bulunduruyorsa, mevcut piyasa değerleriyle bu servetin 66 milyar doları bulacağı ve onu dünyanın en zengin insanları arasına sokacağı düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İddia: Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto ortaya çıktı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz