1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İki ekonomist de aynı rakamı söylüyor! Altın borcu olan, düğün yapacaklar dikkat: Yıl sonu rekoru göreceğiz

İki ekonomist de aynı rakamı söylüyor! Altın borcu olan, düğün yapacaklar dikkat: Yıl sonu rekoru göreceğiz

featured
service

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, daha önce yayınladığı bir analizde, altına olan talepteki artışın, piyasalardaki belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların altını güvenli bir liman olarak görmeye devam etmelerinden kaynaklandığını belirtti. Geçer, özellikle dünya genelinde yükselen enflasyon, merkez bankalarının öngörülemeyen faiz kararları ve döviz kurlarındaki ani dalgalanmaların bu talebi tetiklediğini ifade etti. Bu tür ekonomik belirsizlikler içinde altına yönelimin artmasının doğal olduğunu belirten Geçer, canlı yayında yıl sonu altın fiyatlarına dair öngörülerini paylaştı.

Altın yatırımcıları için büyük önem taşıyan ‘yıl sonu altın fiyatları’ konusunu değerlendiren Selçuk Geçer ve Gökalp İçer, canlı yayında yıl sonuna dair beklentilerini dile getirdiler. Geçer, Gökalp İçer’e ons altının yıl sonunda 3 bin dolar seviyesini görüp göremeyeceğini sorarak, bu konuda uzman ismi zorladı. İçer ise bu soruya dikkat çeken bir yanıt vererek, ons altının yıl sonunda 3 bin dolara ulaşmasa bile bu seviyeye oldukça yaklaşabileceğini öngördüğünü belirtti.

Geçmiş dönemde 2.475 dolara kadar gerileyen ons altın, hızlı bir toparlanma göstererek 2.510 dolar seviyelerine yeniden yükseldi. Güncel olarak 2.526 dolar seviyesinden işlem gören ons altın hakkında konuşan Gökalp İçer, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının yukarı yönlü seyrini sürdüreceğini ifade etti. İçer’e göre, bu yükselişin ana nedenleri arasında enflasyon, faiz oranları ve diğer makroekonomik belirsizlikler yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki ekonomist de aynı rakamı söylüyor! Altın borcu olan, düğün yapacaklar dikkat: Yıl sonu rekoru göreceğiz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz