1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İkinci el arabalar artık antika oldu! Değeri yarı yarıya düşebilir: Böylesi ilk kez görülüyor

İkinci el arabalar artık antika oldu! Değeri yarı yarıya düşebilir: Böylesi ilk kez görülüyor

featured
service

İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgunluk değil fiyatlarındaki artış hızını da yavaşlatıyor. TÜİK verileri doğrultusunda Ocak-Haziran 2024 döneminde enflasyona yaklaşık %25 arttığı belirtirken aynı dönemde dolar/TL kurunda %10 artış yaşandığı da aktarıldı. Bu doğrultuda karışıklık ikinci el otomobil pazarında fiyat artışında yüzde 6 seviyesinde bir etki sağladı.

Durgunluğun zirveye ulaştığı Haziran ayında ise ikinci el araç pazarında model baza olarak 2 ila 4 arasında bir fiyat düşüşü yaşandığı da belirtildi. Fiyatlardaki düşüşün daha çok orta ve üst segment modelleri etkilediğinin de altı çizildi.

İkinci araç platformu VavaCars’ın Ticari Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ‘’Haziran ayında taşıt kredisi ve taksitli kredi kartı ödemesi gibi finansman çözümlerinde yaşanan daralmaya bağlı olarak, tüketici talebinde bir yavaşlama gerçekleşti.” dedi. Yeni yönetmelik öncesindeki satış hızlandırma çalışmalarının eski üretim sıfır araçlarda ciddi kampanyalar ile birlikte indirimleri de göz önüne aldığımızda yavaşlama konusunda etkili olduğunu dile getiren Gözelekli, “Tüm bu gelişmelere baktığımızda, fiyat düşüşüne sebep olan talep daralması aynı zamanda biriken ve ertelenen talep anlamına geliyor. Böylece ikinci el araç alımında fırsat dönemine girdiğimizi öngörüyoruz” sözlerini dile getirdi.

arac-pazari.jpg

Otomotiv veri şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, otomobil ve hafif ticari araç pazarında yine 100.000 adet seviyesinde bir kapanış olduğunu belirterek tempoya devam edeceğini vurguladı. İkinci el araç pazarında 2024 yılı satışları doğrultusunda zor geçtiğini belirterek mevduat faizlerinin yüksek kalmaya devam etmesi durumunda kredi musluklarının açılamayacağını ve döviz kurunun stabil seyrini korunması durumunda sıfır kilometre araç fiyatlarının çok fazla artacağını söyledi.

arac-pazari-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci el arabalar artık antika oldu! Değeri yarı yarıya düşebilir: Böylesi ilk kez görülüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz