İkinci el otomotiv piyasası yokuş aşağı: Uzmanından uyarı: Fiyatlar artacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayında otobüs ve motosiklet satışlarında bir miktar artış gözlenirken, diğer tüm motorlu kara taşıtlarında azalma görüldü. Bu dönemde 15 bin 468 minibüs, 4 bin 259 otobüs, 142 bin 796 kamyonet, 18 bin 607 kamyon, 120 bin 420 motosiklet, 1830 özel amaçlı taşıt ve 28 bin 338 traktör satıldı.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 2024 yılının ilk 5 ayında 2. el otomobil pazarında yüzde 16,38 oranında bir gerileme yaşandığını belirtti. Erkoç, “Geçen yılın ocak-mayıs döneminde 3 milyon 335 bin 221 adet olan 2. el otomobil pazarı, bu yıl aynı dönemde 2 milyon 789 bin 45 adede geriledi. Otomotiv piyasasındaki performans kaybı gün geçtikçe belirginleşiyor.” dedi.

Türkiye’de yaklaşık 70 bin motorlu araç satıcısı olduğunu ifade eden Erkoç, “Bunlar şahıslardan aldığı araçları üzerine çok cüzi bir kar koyup öyle satıyorlar. Bankaların faiz oranlarını yükseltip, kredilendirmeyi düşürmelerinden dolayı insanların bir kısmı zaten faize yöneldi. Diğer bir kısmı da kredi bulamadığı için, ikinci elde araç alma işi durağan hale geldi.” dedi.

9566784.jpg

Erkoç, 2’nci el otomobilde yüzde 75 oranında bir düşüş olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık yılda 10 milyona yakın araç alınıp satılıyordu Türkiye’de. Bu araç alım satımları muhtemelen bu sene bu rakamları bulmayacak ve biz 2025’de bunun biraz daha devam edeceğini düşünüyoruz. Bunun da sebebi krediye ulaşımdaki sıkıntılar.” diye konuştu.

Bu durumun otomobil piyasasını durağanlaştırdığını söyleyen Erkoç, “Şu anda otomotiv ikinci elde tamamen durma noktasına geldi.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci el otomotiv piyasası yokuş aşağı: Uzmanından uyarı: Fiyatlar artacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz