1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İkinci elde en çok satılan araba markalarında ilk beş şaşırttı! Araç piyasasında fiyat düşüşü sürüyor

İkinci elde en çok satılan araba markalarında ilk beş şaşırttı! Araç piyasasında fiyat düşüşü sürüyor

featured
service

Yüksek faiz ortamında otomobil firmalarının sıfır faizli kredi kampanyaları ve ikinci araçlardaki yüksek fiyatlarda çekilmeme olmaması ihtiyaç sahiplerini sıfır araç almaya iterken, ikinci el araç fiyatlarındaki reel düşüş temmuz ayında da sürdü.

Şirketin ilan fiyatlarını baz alınarak oluşturduğu aylık fiyat endeksine göre, cari araç fiyatlarında ciddi bir değişiklik olmazken, enflasyondan arındırılmış reel fiyatlarda temmuzda hazirana göre yüzde 3,7’lik düşüş yaşandı.

Bu durum, ikinci el araç piyasasındaki fiyat düşüş trendinin devam ettiğini ortaya koydu.

Sıfır kilometre kampanyalarından yararlanmak isteyen ikinci el araç sahiplerinin, araçlarını hızlı satmak adına ilanlarda biraz daha uygun fiyatla araç ilanı verdikleri tahmin ediliyor.

Temmuzda sıfır kilometre araçların satışında ise artış olmadı. Şirket verilerine göre, temmuzda 200 bin 1-300 bin kilometre aralığındaki araçların ilan oranı 2 puan artarken, 500 bin liraya kadar olan araç ilanlarının oranı da 1,8 puan arttı.

Patronlardunyasi’nda yer alan habere göre, geçen ay şirketin ilanlarında en çok görülen markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. Model bazında bakıldığında ise temmuz ayında ilanlarda en çok bulunan otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Passat, Polo, Corsa ve Civic oldu.

Geçen ay ilanlarda düşük fiyatlı araç oranının arttığı gözlemlendi. 500 bin TL’ye kadar olan araçların oranı 1,8 puan artış gösterdi ve ilanların yüzde 48,3’lük kısmını oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci elde en çok satılan araba markalarında ilk beş şaşırttı! Araç piyasasında fiyat düşüşü sürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz