İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Para Siyaseti Heyeti PPK zabıtlarında faiz artırım kararının 3’e karşı 6 azanın oyu ile alındığı, iki azanın 50 baz puan artırım, bir azanın ise faizin sabit yakalanmasından yana rey kullandığı belirtildi. Zabıtlarda, faiz artırım kararının merkez bankasının yüzde 2 olan hedef enflasyon seviyesine erişilmesi emeliyle alındığı belirtildi.

Ülkede çekirdek enflasyonun hali hazırda hedeflenen seviyenin üzerinde izlediği belirtilen zabıtlarda, enflasyonun bu senenin sonunda takribî yüzde 5 seviyesine gerilemesinin beklendiğine vurgu yapıldı. Zabıtlarda, ülkede hizmet maliyet enflasyonunun yakın vadede mevcut oranına yakın bir seviyede yükselmeye devam edeceği varsayıma yer verildi.

Zabıtlarda, “Para siyaseti, TÜFE enflasyonunun orta vadede sürdürülebilir bir biçimde yüzde 2 hedefine dönmesini sağlayacaktır. Son bilgi neticeleri karmaşık bir görünüm ortaya koydu. Bununla beraber, bazı temel göstergeler, özellikle fiyat çoğalışı, daha kalıcı enflasyonist baskılardan kaynaklanan tehlikelerin bir kısmının kristalleşmeye başlamış olabileceğini düşündürmektedir. Bu buluşmada kurul, faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 5,25’e çıkarılması güzergahında rey kullanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Merkez bankası son para siyaseti kararıyla 14. kere peş peşe faiz artırmış oldu. İngiltere’de enflasyon mayıs ayında yüzde 8,7, haziran ayında ise yüzde 7,9 seviyesinde çoğalış kaydolmuştu. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz