1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İnşaat Sektörü Büyümede İvme Kazanıyor

İnşaat Sektörü Büyümede İvme Kazanıyor

service

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, büyüme rakamlarını değerlendirerek, deprem sonrası gerçekleştirilen inşaat projelerinin sektördeki olumlu etkisini vurguladı.

Eren, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 2,5 büyüdüğünü belirtti. Aynı dönemde inşaat sektörünün yüzde 6,5 oranında bir büyüme gösterdiğini dile getirdi. “Deprem bölgesinin yeniden imarı çalışmaları sayesinde sektördeki büyüme performansı, Türkiye ekonomisinin çok üzerinde gerçekleşiyor,” dedi.

İlk çeyrek döneminde de inşaat sektörünün, deprem bölgesindeki faaliyetlerin etkisiyle yüzde 11,1 oranında bir büyüme kaydettiğini hatırlatan Eren, “Bu çeyrekte de sektörde önemli bir performans gözlemlendi,” ifadesinde bulundu.

Eren, büyüme ivmesindeki olası düşüşün, önceki dönemlerin baz etkisi ve Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin etkilerinden kaynaklandığını belirtti. “Bu paket ve ekonomi politikalarının etkisiyle gelecekte inşaat sektöründe büyüme hızının azalma ihtimali bulunuyor,” şeklinde konuştu.

Son olarak, Eren, kamuda durdurulan veya yavaşlatılan projelerde firmalara tasfiye hakkı verilmesinin kritik olduğunu, böylece sektördeki daralmaya karşı direncin artırılabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnşaat Sektörü Büyümede İvme Kazanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz