1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İnternetten altın alanlar bir kez daha düşünün! Fiyatlar yükselti, sahtesi arttı: Bu belgeyi mutlaka isteyin

İnternetten altın alanlar bir kez daha düşünün! Fiyatlar yükselti, sahtesi arttı: Bu belgeyi mutlaka isteyin

featured
service

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kalpazanlar da devreye girdi. Modern teknolojiyi kullanarak merdiven altı üretim yapan sahteciler, birebir taklit ürünler üretiyor. Vatandaşların bu sahte altınları ayırt etme olasılığı oldukça düşük. Sonuç olarak, birçok kişi sahte altın alarak mağdur oluyor.

TGRT Haber’in özel haberine göre; kalpazanlar, sahte ürünlerini internet üzerinden satışa sunuyor. Yüksek altın fiyatları nedeniyle internetten alışveriş yapan kullanıcılar, genellikle dolandırıcılığa uğrayabiliyor. Sahte altını bozdurmaya çalıştıklarında dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Kuyumcu esnafı, sahte altın üretimindeki artış nedeniyle yasal süreci takip ediyor. Mesleğin zedelendiğini belirten kuyumcular, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkacak kararı bekliyor. Özellikle, altın madeni asitli sulara dayanıklı olduğu için ayar testleri asitli su ile yapılmakta. Ancak, önceki test yöntemlerinin etkinliği azalmış durumda.

Piyasada, 22 ayar çeyrek altının değerinin altında 21 ayar veya 20 ayar ürünler sunulması gibi bir oyun döngüsü de mevcut. Gram altın fiyatının şu anda 3000 lira seviyelerinde seyretmesi, bu tür dolandırıcılıkların hızla artmasına neden oluyor.

yeni-proje-11.jpg

Son dönemde altın kota uygulamasından dolayı, yabancı firmaların Türkiye’ye altın girişleri artmış durumda. Bu altınların düşük ayarlı olma ihtimali de mevcut. Kuyumcu esnafı, Türkiye’de üretilen rafine altınları tercih etmenin daha güvenli olduğunu vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternetten altın alanlar bir kez daha düşünün! Fiyatlar yükselti, sahtesi arttı: Bu belgeyi mutlaka isteyin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz