1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İPA, Haziran raporunu yayımladı: Evde en çok ekonomik sorunlar konuşuldu

İPA, Haziran raporunu yayımladı: Evde en çok ekonomik sorunlar konuşuldu

featured
service

Raporda öne çıkan bazı bulgular şunlar: Katılımcıların yüzde 69,2’si kiralara uygulanması düşünülen yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemediklerini belirtti. Ayrıca, yüzde 34,9’u zor geçindiklerini ifade etti.

İstanbul Barometresi Haziran 2024 Raporu, 1.004 İstanbul sakini ile telefon üzerinden yapılan görüşmelerle hazırlandı.

Haziran ayında İstanbul’un gündemi ekonomi oldu. Katılımcıların yüzde 53,8’i evde ekonomik sorunları konuştuklarını belirtti.

Katılımcıların yüzde 69,2’si kiralara her ay uygulanması planlanan yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemedi. Bu uygulamanın kira bedellerini artıracağını düşünen katılımcıların oranı yüzde 42,2 iken, yüzde 17,5’i ekonomik sorunlara yol açacağını, yüzde 12,1’i ise kiracı ve ev sahibi arasında sorun oluşturacağını belirtti. Kiracıların yüzde 48’i ve ev sahiplerinin yüzde 37’si kira bedellerinin artacağını ifade etti. Ayrıca, kiracıların yüzde 92,9’u ve ev sahiplerinin yüzde 86,5’i uygulamanın olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyor.

İstanbul sakinlerinin stres seviyesi 6,6, mutluluk seviyesi ise 5,4 olarak ölçüldü.

Katılımcıların yüzde 58,4’ü ekonomik sorunların konuşulduğunu belirtirken, yüzde 18,4’ü İsrail’in Gazze’yi işgali, yüzde 5’i ise Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın gündemde olduğunu söyledi.

Haziran ayında katılımcıların yüzde 18,1’i Türkiye ekonomisinin iyileşeceğini belirtirken, yüzde 37,3’ü değişmeyeceğini, yüzde 44,6’sı ise kötüleşeceğini düşündüğünü ifade etti. Nisan ayı sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğini düşünenlerin oranında artış, iyileşeceğini düşünenlerin oranında ise azalma görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İPA, Haziran raporunu yayımladı: Evde en çok ekonomik sorunlar konuşuldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz