1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Dünyasının Talepleri TOBB Toplantısında Ele Alındı

İş Dünyasının Talepleri TOBB Toplantısında Ele Alındı

featured
service

Türkiye’deki iş dünyası temsilcileri, karşılaştıkları sorunları ve taleplerini değerlendirmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda sanayi odası başkanları, sektörlerinin karşılaştığı zorlukları, bölgedeki ve küresel gelişmeleri ele aldı. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, iş dünyası temsilcilerinin mevcut makroekonomik programı destekledikleri belirtildi.

Sanayiciler ortak açıklamalarında, ülkenin önemli bir ekonomik süreçten geçtiğine dikkat çekerek; “Küresel ve yerel risklerin artışı, ekonomik zorlukları beraberinde getiriyor. Yürütülen para politikalarını destekliyoruz ve enflasyonla mücadelede çeşitli adımlar atılmasını umuyoruz,” ifadelerini kullandılar.

Zorlu ekonomik koşullar altında, üretim kapasitesinin ve istihdamın korunmasının kritik olduğunu vurgulayan sanayiciler, ticari kredilerin büyüme sınırlarının kaldırılarak reel sektörde finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, KOBİ kredilerine yönelik politika geliştirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Özel sektörün büyümeye katkı sağladığını belirtirken, bazı medya organlarında şirketlere yönelik haksız suçlamalar yapıldığını ifade ettiler. Toplumda yanlış bilgilendirmelerin önlenmesi için basın etik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş Dünyasının Talepleri TOBB Toplantısında Ele Alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz