1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşletmeci Aykut Altıntaş: Türkiye’nin ekonomisi çok kırılgan

İşletmeci Aykut Altıntaş: Türkiye’nin ekonomisi çok kırılgan

featured
service

Ankara Ticaret Odası (ATO) 60.Komite Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meclis Üyesi ve A4 Kahve Markasının Kurucusu Aykut Altıntaş, alım gücünün düşmesiyle tüketicilerin farklı alternatiflere yöneldiğini söyledi.

Altıntaş, tüketicilerin artık evlerine bile kahve makinesi almaya başladığını ifade ederek, “Sürekli bir ürüne zam geldiği için tüketiciler bir işletmeye gitmeye bile çekinir hale geldi. Tüketiciler artık evine kahve makinesi alıyor. Dışarda kahve içmek istemiyorlar. Vatandaşta artık tasarruf etmek için severek tükettiği kahveden vazgeçme eşiğine geldi. Evine aldığı kahve makinesinden kahve yapmaya başladı” diye konuştu.

Latte, cappucino, mocca gibi espresso bazlı kahvelerin fiyatının 100 liranın altında olmadığını belirten Altıntaş, artan maliyetler yüzünden kahveye zam yapmak mecburiyetinde kaldıklarını anlattı. Altıntaş, “Biz de istemiyoruz bir kahvenin 100 TL olmasını… Ama ne yazık ki işletmelerin giderleri çok fazla. Mecburen döngüyü sağlamak için zam yapmak durumda kalıyoruz.” dedi.

İşletmecilerin “fırsatçı” gibi algılanmasından çok rahatsız olduğunu dile getiren Altıntaş, kira, elektrik, su, asgari ücret ve hammadde giderlerinin sürekli artmasından dolayı işletmecilerin de zor durumda olduğunu vurguladı. Altıntaş, “Her sektörde fırsatçılar bulunuyor. Ama diğer tarafta işini düzgün ve ahlaklı yapmaya çalışan bir kesim de var. İşletmecilerin de hayatını devam ettirmesi gerekiyor, ekonomik şartlar şu dönemde çok ağır” diye belirtti.

Tüketicilerle işletmecilerin karşı karşıya geldiğinden söz eden Altıntaş, tüketicilerin mağdur olduğu kadar işletmecilerin de mağdur olduğuna işaret etti.

Altıntaş, yılın ikinci yarısından sonra Türkiye’de enflasyonun düşmesini beklediğini belirterek, bu düşüşün çok sert olacağını özellikle işletmecileri etkileyeceğine dikkati çekti. Vatandaşların alım gücünün daha da düşebileceğini öngördüğünü aktaran Altıntaş, işletmecilerin de birçok ürüne zam yapabileceğine işaret etti. Altıntaş, “İşletmecilerin şu piyasada zam yapmama şansı pekte mümkün görünmüyor. Yılın son çeyreği yine işletmecilerin birçok ürüne mecbur zam yapacak. Çünkü fiyatlar durmuyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşletmeci Aykut Altıntaş: Türkiye’nin ekonomisi çok kırılgan
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz