1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Temmuz 2023’te 50,8’e Yükseldi

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Temmuz 2023’te 50,8’e Yükseldi

featured
service

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan veriler, Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Temmuz ayında 50,8 seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bu endeks, imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını yansıtıyor.

50’nin üzerinde bir endeks değeri, ihracat ikliminde bir iyileşmeyi ifade ederken, 50’nin altındaki değerler ise bozulmayı işaret ediyor. Temmuz ayındaki ölçüm, ihracat ikliminin üst üste 7. kez güçlendiğini gösteriyor. Ancak Haziran ayındaki 51,6 seviyesinin ardından gerileme kaydetmesi dikkat çekti.

Birleşik Krallık, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde üretim artışları gözlemlenirken, bu ülkelerdeki talep koşulları olumlu bir seyir izliyor. Özellikle ABD, talep iyileşmesine katkıda bulunan önemli bir pazar olmaya devam ediyor.

Avro Bölgesi’nde ise olumsuz bir tablo ortaya çıkıyor. Almanya’da iktisadi faaliyet üst üste ikinci ay gerileyerek dikkat çekiyor. Fransa, İtalya ve Hollanda’da da üretim düşüşü yaşanırken, İspanya’da ekonomik aktivitede gözle görülür bir artış belirtiliyor.

S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktörü Andrew Harker, konuya dair yaptığı açıklamada, “Temmuz ayında ihracat ikliminin genel olarak iyileşmesini sürdürmesine rağmen, Türk imalatçılarının bazı önemli pazarlarında yaşanan trend ayrışmalarını göz önünde bulundurmalarını öneririz. Firmalar güçlü talep koşulları nedeniyle ABD, Birleşik Krallık ve BAE pazarlarına odaklanabilirler” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Temmuz 2023’te 50,8’e Yükseldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz