1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşsizlik Maaşı Nedir? 2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik Maaşı Nedir? 2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

featured
service

İşsizlik maaşı, belirli koşulları sağlayan kişilere, işlerini kaybetmelerinden itibaren belirli bir süre boyunca devlet tarafından sağlanan bir destek ödeneğidir. Bu destek, iş arama sürecindeki kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur ve yeni bir iş bulana kadar mali güvence sunar.

İşsizlik maaşını alabilmek için kişinin işsizlik sigortasına prim ödemiş ve bazı şartları yerine getirmiş olması gerekir. İşsizlik maaşı, sigortalı çalışanın işten çıkarılma durumunda mağduriyet yaşamaması amacıyla oluşturulmuş bir güvence sistemidir.

2024 yılında işsizlik maaşı almak isteyen bir kişinin bazı temel şartları karşılaması gerekmektedir:

Son 120 Gün Kesintisiz Çalışma Şartı: İşsizlik maaşı talebinde bulunabilmek için kişinin, işten çıkarılmadan önceki son 120 gün boyunca aralıksız çalışmış olması gerekmektedir.

Son 3 Yıl İçinde Belirli Prim Gün Sayısı: Başvuru yapacak kişinin, işten ayrıldığı tarihten önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekir.

İşten Çıkarılmış Olma Koşulu: İşsizlik maaşı, istifa edenler için geçerli değildir. Kişinin işveren tarafından çıkarılması veya kendi isteği dışında işten ayrılması gereklidir.

İşkur’a Başvuru Zorunluluğu: İşsizlik maaşı alabilmek için işsiz kaldıktan sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bu başvuru hem İŞKUR’un online platformları üzerinden hem de İŞKUR şubelerinden yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşsizlik Maaşı Nedir? 2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz