1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu

İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ticaret Odası İTO, temmuzda evvelki aya göre İstanbul’da perakende maliyeti en fazla artan ve eksilen ürünleri, maliyetleri ve başkalaşım oranlarıyla beraber açıkladı. İstanbul Fiyatlılar Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünşöhret 149’unun maliyeti çoğalırken, 5 ürünşöhret maliyeti düştü, 88 ürünşöhret maliyetinde farklılık görülmedi.

Temmuz ayında Besin Tüketmeleri Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan sivri biber yüzde 62.2 ile maliyeti en fazla çoğalış gösteren ürün oldu.

Maliyetinde çoğalış yaşanan öteki ürünler, konut eşyası tüketmeleri grubundan yüzde 52.67 ile halı, eriştirme tüketmelerinden yüzde 49.97 ile benzin, besin tüketmelerinden yüzde 48.31 ile domates, kültür eğitim ve cümbüş tüketmelerinden yüzde 45.06 ile dayanakçı mektep kitapları, yüzde 42.86 ile müze giriş fiyatı ile ev tüketmelerinden yüzde 34.05 ile kapıcı fiyatı olarak tanımlandı.

2023 Temmuz ayında Besin Tüketmeleri Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan erik maliyeti yüzde eksi 17.68 gerileme göstererek maliyeti en fazla eksilen ürün oldu.

Maliyetinde eksiliş izlenen öteki ürünler, Besin Tüketmeleri grubundan yüzde eksi 13.02 ile kiraz, yüzde eksi 4.51 ile salatalık, yüzde eksi 0.91 ile karpuz ve yüzde eksi 0.25 ile kavun olarak tanımlandı.

İstanbul enflasyonunda bariz çoğalış! 15 ayın doruğu görüldü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz