1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşte altının göreceği rakam! Kuyumcular ve ünlü ekonomist altında yeni rekoru açıkladı

İşte altının göreceği rakam! Kuyumcular ve ünlü ekonomist altında yeni rekoru açıkladı

featured
service

Yatırımcıların dikkatle seyrettiği altın tablosunda belirsizlik sürüyor. Güvenli liman olarak nitelendirilen gram altın, tatil gününde olmasına rağmen 2 bin 559 TL, çeyrek altın 4 bin 146 TL, yarım altın 8 bin 317 TL, cumhuriyet altını ise 16 bin 608 TL seviyelerinden işlem görüyor. Ons altında ise 2 bin 411 dolar seviyeleri görüldü.

Yükselişlere dikkat çeken ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcıyı ‘Dananın kuyruğu koptu, coşku başladı.’ ifadeleriyle uyardı. Temmuz ayı altında rekor test edebileceğini söyleyen Memiş, Youtube üzerinden yaptığı yayında kritik öneme sahip bilgiler paylaştı. Enflasyonda rakamların gerilediğini söyleyerek, FED faiz indirim ihtimalinin güçlendiğini söyledi. Faiz indiriminin altın ve gümüş fiyatlarında yükselişi işaret ettiğini söyleyen Memiş, “O yüzden bu coşkuyu piyasalar satın almaya başladı” sözlerini kullandı.

kapak-3zhb-cover.webp

Altında yıl sonuna kadar pozitif yönde beklentileri olduğunu söyleyen ekonomist, yıl sonu için 3 bin – 3 bin 500 TL seviyelerini işaret etti. İslam Memiş’in tahminine göre, temmuz ayından itibaren altın her ay rekor kırmaya devam edecek. Gram altındaki yükselişin devam edeceğini söyleyen Memiş, “Daha da yukarı gidecek. Şu an 2.560 TL seviyesinde ama 2.700, 3000 liralara kadar gidecek” ifadeleriyle tahminlerini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte altının göreceği rakam! Kuyumcular ve ünlü ekonomist altında yeni rekoru açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz